Switch Academy

Informatie Switch Academy. Switch Academy is in 2020 ontstaan uit Switch Jeugdzorg, een organisatie die hulp biedt aan jongeren en hun ouders. In de jeugdzorg merkten we dat jongeren behoefte hebben om te leren in de praktijk met passende begeleiding. Switch Academy biedt jongeren die thuis zitten de kans om een MBO-diploma, MBO-certificaat of MBO-praktijkverklaring te behalen.

Wat doen we voor jongeren?

In onze maatwerkprogramma's begeleiden we jongeren om ze binnen acht maanden duurzaam op weg te helpen naar scholing of werk. Jongeren ontplooien zich bij Switch vanuit hun eigen ontwikkelplan en krijgen daarbij begeleiding. Als onderdeel van dit plan bieden we onderwijs op maat aan. Dit doen we in samenwerking met Marlijn Academie. Een erkende, particuliere MBO instelling. We bieden een persoonlijke ontwikkelomgeving aan waarin jongeren werkend kunnen leren. Onze ervaring wijst uit dat deze aanpak jongeren helpt om zelfvertrouwen op te bouwen en weer vorm te geven aan hun leven.

Welke scholingsmogelijkheden bieden we?

In samenspraak met betrokken instanties, zoals de gemeente, huidige school en hulpverleningsorganisaties bepalen we welk scholingstraject passend is. Het gaat hier altijd om een maatwerktraject, passend bij de specifieke wensen en behoeften van uw kind.

We hebben een breed aanbod van 176 MBO opleidingen gericht op beroepen in de volgende sectoren:

  • Bouw
  • Zorg
  • Techniek
  • Sport
  • Groen
  • IT
  • Gastvrijheid
  • Handel

Informatie

Hoe meld ik me aan?

Erkend leerbedrijf

De onderwijstrajecten die we aanbieden kenmerken zich doordat het leren in de werkpraktijk bij een erkend leerbedrijf gebeurt. Het kiezen van een geschikt leerbedrijf gebeurt in nauw overleg met u als ouder en uw kind. De vakinhoudelijke begeleiding wordt verzorgd door de praktijkopleider van het leerbedrijf en wordt ondersteund door een zorgprofessional van Switch Academy. Onze medewerkers zijn hiervoor gecertificeerd via Blik op Werk.

Meer informatie?

Wil jij graag meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact met ons op!